Ηλεκτρολογικές βλάβες

Ηλεκτρολογικές βλάβες

Ηλεκτρολογικές βλάβες μπορεί να προκύψουν σε οποιαδήποτε ηλεκτρολογική εγκατάσταση και είναι πιθανό να προκαλέσουν πυρκαγιά ή ηλεκτροπληξία, γι’ αυτό η άμεση παρέμβαση ενός εξειδικευμένου ηλεκτρολόγου κρίνεται πάντα απαραίτητη.

Οι πιο συχνές ηλεκτρολογικές βλάβες που παρατηρούνται είναι οι εξής:

 1. Χαλασμένη ή καμένη ασφάλεια
  Μία χαλασμένη ή καμένη ασφάλεια θα διακόψει την παροχή του ρεύματος στο χώρο μας. Όταν όλοι οι διακόπτες στον πίνακα είναι ανεβασμένοι αλλά παρόλα αυτά δεν έχουμε ρεύμα, τότε το πιο πιθανό είναι να υπάρχει πρόβλημα με την ασφάλεια, είτε του πίνακα, είτε στο ρολόι της ΔΕΗ.
 2. Βλάβες στο θερμοσίφωνα.
  Οι πιο συχνές βλάβες που συναντάμε σε θερμοσίφωνες, είναι είτε όταν δεν ζεσταίνει το νερό ενώ στον πίνακα φαίνεται αναμμένος, είτε όταν δεν ανάβει καθόλου. Στην πρώτη περίπτωση το πιο πιθανό πρόβλημα είναι να έχει χαλάσει ο θερμοστάτης ή η αντίσταση του θερμοσίφωνα, ενώ στη δεύτερη, να έχει καεί η αντίσταση του.
 3. Βραχυκυκλώματα
  Συμβαίνουν συνήθως σε παλιές εγκαταστάσεις ή σε εγκαταστάσεις που δεν μπορούν να “σηκώσουν” πολύ ρεύμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καλό να αποφεύγεται η χρήση συσκευών που χρειάζονται ρεύμα πολλών watt για να λειτουργήσουν (πχ. θερμαντικά σώματα) ή η ταυτόχρονη χρήση πολλών ηλεκτρικών συσκευών (πχ κουζίνα – θερμοσίφωνας – air condition – πλυντήριο).
 4. Χαλασμένες πρίζες
  Πολλές πρίζες με τα χρόνια και την πολύ χρήση μπορεί να χαλάσουν (να χαλαρώσουν οι επαφές τους, να μετακινηθούν από τη θέση τους ή ακόμα και να καούν). Σε αυτή την περίπτωση συνιστάται η άμεση αντικατάσταση τους.
 5. Βλάβες στον ηλεκτρικό πίνακα
  Μία υπερφόρτωση ρεύματος μπορεί να δημιουργήσει πολλές φορές σημαντικά προβλήματα στον ηλεκτρικό πίνακα (πχ. να λιώσουν καλώδια). Η έντονη μυρωδιά καμένου (από πολλούς περιγράφεται σαν “ψαρίλα”), πρέπει να σας ανησυχήσει, να σβήσετε οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή λειτουργεί εκείνη τη στιγμή και να καλέσετε άμεσα ηλεκτρολόγο.

Οι έμπειροι ηλεκτρολόγοι της Electron55 αναλαμβάνουν άμεσα και υπεύθυνα την αποκατάσταση οποιασδήποτε ηλεκτρολογικής βλάβης προκύψει στον οικιακό ή επαγγελματικό σας χώρο.

Μερικές από τις υπηρεσίες που παρέχουμε:

 • Αλλαγή πίνακα – αντικατάσταση παλαιών πινάκων
 • Εγκατάσταση ρελέ ασφαλείας
 • Αντιστάσεις Θερμοσίφωνων – κουζινών
 • Βλάβες ηλεκτρικού πίνακα
 • χαλασμένες πρίζες – βραχυκυκλώματα ηλεκτρικών γραμμών
 • γείωση πριζών, καλωδίων
 • εγκατάσταση – αντικατάσταση κεραίας

Έχετε κάποια βλάβη ή χρειάζεστε άμεσα ηλεκτρολόγο;